Velkommen til Skovshoved Fritidscenter

Skovshoved Fritidscenter - Klubben
Strandvejen 349 2930 Klampenborg Tlf: 39984951/ 29377966
Instagram – Skovshoved.fc

Vi glæder os super meget til at byde jer velkommen til Skovshoved Fritidscenter til august 2018.

Klubben er et fristed, hvor alle børn på 4. til 6. årgang kan komme og hænge ud med deres venner, og være en del af et fantastisk fællesskab.

Vi arbejder ud fra en overordnet målsætning, som handler om at støtte børnene i deres trivsel, læring og alsidige udvikling. Vi har et stort fokus på, at alle er unikke og har forskellige interesser.

Derfor er det vigtigt for os at kunne tilbyde jeres børn en bred vifte af aktiviteter lige fra sport og bevægelse til musik, kreative værksteder, bagning, ture ud af huset, klubfester, kolonier og diverse andre arrangementer.

 

Klubbens personale:

I klubben kan du møde:

 

Maria, som er leder og netop vender tilbage fra barsel pr. 1. august 2018.

Hun glæder sig meget til at hilse på alle nye - som gamle børn og forældre.

 

Jeannette er kontaktpædagog for A-sporet på Skovshoved Skole.

Hun er endvidere klubbens KREA medarbejder, og kan tilbyde alt lige fra at bage med børnene til at lave smykker, arbejde med perler, porcelæn, garn, filt, læder, papir, glimmer, maling og diverse andre spændende materialer.

Du kan komme ned og sy og designe dit eget tøj - og yderligere har Jeannette handlet stort ind og gjort klar til at starte et spændende keramikprojekt op efter sommer.

Det seneste år har vi arbejdet med nogle forskellige temaer, blandt andet har man kunnet sy og designet sine egne fastelavnsdragter til vores fastelavnsfest - Der er blevet malet på glas og lærreder, lavet skulpturer ud af nylonstrømper, ansigtsmaling og meget mere. Vi har haft kreative aftener, hvor vi har spist sammen med børnene og hygget med diverse kreative projekter.  

 

Claus er kontaktpædagog for B-sporet på Skovshoved Skole.

Hvis du interesserer dig for sport og bevægelse er han altid klar på at udfordre dig i klubben, hvad end det er fodbold, bordtennis, hockey eller andet.

Ud over det har Claus en håndværksmæssig baggrund som glarmester, og er til at finde i Byg & Hyg, som er vores træværksted, der ligger i forlængelse af Krea. Her kan man arbejde med de lidt grovere ting, så som træ, ler, gips, beton, papmaché, og andre større malerprojekter.

Hen over året er der blevet lavet sæbekassebiler, fedtsten, stearinlys og tinfigurer, som børnene blandt andet bruger når de spiller rollespil i klubben.

Er du god med værktøj er Byg & Hyg lige noget for dig.

 

Jakob er kontaktpædagog på C-sporet på Skovshoved Skole.

Han er endvidere klubbens musikmedarbejder, og kan undervise i alt lige fra keyboard til guitar, bass, tromme, sang, sangskrivning og meget mere. I klubben har vi en stor musikcontainer, hvor man kan komme ned og prøve kræfter på en masse instrumenter og skabe sit eget band, hvis man har lyst. Der er rig mulighed for at tage ud og optræde med sin egen musik.

Ud over det har Jakob også et lille talent i at lave bolcher med børnene, og slim, som er det nye helt store hit. 

 

Nicholas er pædagogmedhjælper i klubben, og er den som står for madlavning i hverdagen.

Han er vegetar, og har derfor et stort fokus på at lave noget sundt og varieret mad til børnene.

Ud over det, er det også ham der står for computerrummet, samt klubbens LAN aftener, som foregår ca. hver anden måned.

Som et supplement/alternativ til computerverdenen er Magic Card noget, som også er super populært for tiden, så hvis du har lyst til at prøve kræfter med at lave dine egne deck, og udfordre dine venner, er det også Nicholas, du skal henvende dig til.

Endvidere er han ligesom Jakob super dygtig til musik og kan ligeledes tilbyde undervisning på trommer og andre instrumenter.  

 

Anders er vores tidligere pædagogstuderende og nu faste vikar i klubben.

Han er netop, i forbindelse med hans uddannelse startet på den sidste praktik, som løber frem til 1. december 2018, og I vil derfor ikke møde ham så meget i klubben de første par måneder.. Men glæd jer til I gør. Anders er en fantastisk og kreativ person, som kan tilbyde en masse spændende og anderledes aktiviteter, bl.a. har han tidligere lavet noget ”Adventure Rangers”, hvor han udfordrede børnene i forskellige discipliner/aktiviteter. F.eks. at spise insekter, vinterbade og meget mere.

Ud over det er Anders dygtig til at spille brætrollespil og fortælle historier. Han kan tilmed trylle.

Er du til Magig Card eller computer vil du også kunne møde Anders på den front. Han er ligesom Nicholas med til at stå for klubbens LAN-Aftener, og styrer reglerne i Computerrummet.

Afrundingsvist er Anders god til diverse sport inden for klatring, boldspil, bordtennis m.m.

I vil også møde ham på Skolen, hvor han har været med til at stå for bevægelsesbåndet.

 

Åbningstider

Mandag-Fredag

Klubbens åbningstider følger altid skoleskemaet, dvs. vi åbner når børnene får fri og lukker kl. 17.00.

Mandag og torsdag

Juniorklub for 6. årgang kl. 17.00 – 20.00

I alle skoleferierne har klubben åbent kl. 9.00 – 17.00.

Dvs. Onsdag den 1. august – fredag den 10. august har klubben åbent kl. 9.00 – 17.00.

 

Ind/udmeldelse

Alle børn på 3. årgang bliver automatisk overflyttet fra GFO til Klub pr. 1. august 2018.

I bedes venligst udfylde en indmeldelsesblanket (klik her), således at vi har alle stamoplysninger, og returnere den til vores sekretær Helena Sophie Jensen på følgende mail: [email protected]

Ønsker man ikke indmeldelse i klub, kan man udmelde sig ved ligeledes at skrive til Helena.

Udmeldelse sker pr. den 1. eller 15. i måneden, med 1 måneds opsigelse.

 

Medlemspris for at gå i klub

4.-5. årgang: 990 kr. pr. måned

6. årgang: 491 kr. pr. måned

 

Brugerbetaling i klubben

Det forholder sig således på klubområderne, at der forekommer brugerbetaling for specifikke ydelser, såsom ture, diverse arrangementer, materialer i krea, bespisning og lignende.

Nogle betalinger vil være et lille symbolsk beløb, som et led i overgangen fra GFO til Klub, hvor børnene skal føle en progression i at blive ældre, og opleve at få mere ansvar, samt lære om håndtering af penge.

Vi er en dygtig og engageret personalegruppe, som går meget op i at kunne tilbyde jeres børn et attraktivt klubtilbud, og forsøger i det daglige at imødekomme alle børnenes ønsker til ture, arrangementer, aktiviteter, mad, materialer m.v.

Brugerbetalingen giver os endvidere det ekstra tilskud, som muliggør en bred vifte af aktiviteter og hæver niveauet i tilbuddene.

Børnenes priser vil typisk ligge et sted mellem 5 og 100 kr. afhængigt af hvad klubben betaler for ydelserne.

Der kan betales for aktiviteter via:

Bankkonto: Reg. Nr. 3100 Konto 4204513074
MobilePay: 29 37 79 66

 

Madkort

Hver dag kl. 15.00 servere klubben et lille eftermiddagsmåltid, hvor børnene har mulighed for at komme ned og få lidt at spise. De er ofte sultne efter en lang skoledag og har brug for lidt fornyet energi når vi når hen ad eftermiddagen.  

Tidligere har vi kørt med et aktivitetskort i klubben, som dækkede for mad, materialer i Krea/ Byg & Hyg, og som endvidere gav et tilskud til vores arrangementer og ture ud af huset. Aktivitetskortet kostede 200 kr. i kvartalet, hvilket gav en pris på 800 kr. for et helt år.

Vores erfaring efter i år er, at der har været meget administration med opkrævning hver 3 måned, og endvidere, at nogle børn har gjort mere brug af ture og materialer end andre. For at optimere ordningen vil vi derfor i år hellere forsøge med et madkort, da vi ved alle vores børn i klubben spiser med. På den måde betales der kun ud over for de ydelser, børnene benytter sig af i klubben.

Madkortet har vi sat til en pris på 600 kr. for hele året, og skal betales pr. 1. september. Det vil sige, at i hele august måned kan børnene spise med gratis og prøve madordningen af inden I beslutter jer.

Eftermiddagsmaden er en stor post på vores budget, som går fra ture og andre sjove ting i hverdagen, og derfor har vi brugerbetaling på maden. Prisen for et måltid, hvis man ikke har madkort ligger på 5 kr.

Madkortsordningen gør at børnene ikke skal have penge op af lommerne hver dag, og sikrer at ingen går sultne rundt, hvis ikke de har penge med. Samtidigt sparer det personalet for en masse tid med administrering af penge, således at vi i stedet kan ligge fokusset på at være sammen med jeres børn.

 

Klubbens Mediepolitik og gaming

Computerspil, telefoner og medier er blevet en stor del af børn og unges hverdag og bruges til alt, både kommunikation, leg, underholdning, lektier og arbejde.

Det er et værktøj og legetøj der er kommet for at blive. I Skovshoved Fritidscenter forsøger vi at se muligheder frem for begrænsninger i medieverden.

Børn og unges kommunikation og sociale liv foregår i stor grad gennem -og omkring diverse medier. Vi ser en nødvendighed i at være bevidste omkring denne udvikling.

Den evige omskiftelighed i både spil og sociale medier gør, at vi må revidere mediepolitikken efter behov og konstant være opfølgende. Derfor vil det være personalets erfaringer, refleksioner, forældre feedback og pædagogiske overvejelser der former vores mediepolitik.

Formålet med mediepolitikken er at synliggøre det pædagogiske arbejde og overvejelser i forbindelse med børnenes brug af diverse medier i fritidsklubben.

Computer- og konsolspil er en aktivitet, hvor de ansatte kan opbygge og udvide relationer med og imellem børnene. Det er et bindingsmiddel, der gør det lettere at få en føling med, hvordan de har det i skolen, derhjemme og med andre børn. Opbygningen og styrkelse af relationer med og blandt medlemmerne er for de ansatte den primære gevinst.

Alle computerspillene kræver og styrker forskellige kompetencer. Der trænes både logik, sprog, kommunikation, samarbejde, handlekraft, hukommelse, overblik og børnene bliver bedre til problemløsning.

Spillerne lægger strategier, hvor de hjælper hinanden, udvikler samarbejde og lytter til hinandens idéer. Andre spil som action, sport, racing dækker mere over de fysiske kompetencer og domineres som regel af reaktionstid og præcision.

Den store forskel på computerspil og at se fjernsyn/film er interaktionen. Spilleren kan altså påvirke handlingen, så spillet er altid forskelligt alt efter, hvem der spiller.

De fleste børn elsker konkurrence. I klubben er computerspil en social aktivitet på lige linje med fodbold og en fra 4. klasse kan sagtens spille med en fra 5. eller 6. klasse.

”Det er bedre at spille pc sammen med andre i klubben, end at spille alene derhjemme”

Medarbejderne der arbejder med computerne som den primære opgave, interesserer sig for spillene og tager børnene seriøst i at få en god spiloplevelse.

De voksne og børnene diskuterer forskellige muligheder i de forskellige spil. Det er med til at børnene udvikler kompetencer, socialt samvær og fællesskaber. Det er langt sjovere at dele spiloplevelser med hinanden. Børn elsker at vise de voksne, hvad de har lært. At lave aktiviteter og spille computerspil med børnene er en anerkendelse og accept af deres naturlige nysgerrighed og naturligvis skal vi interessere os for hvad der betyder noget for børnene.

 

At spille for meget

At børnene spiller for meget, er en problemstilling vi i klubben er meget opmærksomme på. Vi gør os overvejelser om, hvor meget de gør brug af spil og medier generelt, og i klubben har vi mulighed for at styre forbruget.

En god indgangsvinkel til hvornår det er for meget, er at kigge på, hvad barnet foretager sig udover at spille computer, og i hvilke mængder.

Der skal helst være en balance imellem computerspil og andre aktiviteter som krea, byg og hyg, sport etc. væk fra skærmen.

 

Gaming kontrakt

Vi har i klubben udarbejdet en gaming-kontrakt, som skal udfyldes af børnenes forældre, såfremt de skal have tilladelse til at spille spil i klubben, som er anmærket over deres alder. Denne tilladelse kan også gives ved udfyldelse af vores indmeldelsesblanket.

Alle spil på computerne er udvalgt af personalet, som har vurderet spillene som værende egnet til vores målgruppe.

Aldersmærkningen PEGI har en vejledende karakter og er ikke bindende. Desuden baserer de sig på mange forskellige kulturer og forestillinger om, hvad der er skadeligt for børn.

Man skal i stedet opfatte mærkningen som en ”indholdsdeklaration” der kan give et fingerpeg om indholdet. Hvis aldersmærkningen er over barnets alder, er det en god ide at sætte sig ind i, hvad der har ligget til grund for mærkningen, og hvordan barnet oplever det. Så kan det reguleres af de voksne, der arbejder omkring computerne så vores børn og unge behandles individuelt. Vi opfordrer jer til at kontakte os hvis vi skal gøre en ekstra indsats for dit barn omkring E-Sport/gaming.

 

Stamdata og tilladelser

I forbindelse med indmeldelse i klubben har vi brug for nogle oplysninger/tilladelser fra jer forældre. I bedes derfor udfylde vores indmeldelsesblanket med stamdata og diverse tilladelser.

 

Fototilladelse i forbindelse med Facebook

I klubben har vi en lukket Facebookgruppe, hvor vi løbende uploader billeder fra hverdagen og deler de oplevelser, vi har med jeres børn.

https://www.facebook.com/groups/393123911129255/

Vi optager ikke børnene i gruppen, da Facebook kræver en alder på 13 år, for at have en profil. Børnene må derfor se med via forældrene.

Når der anmodes om at blive medlem i gruppen, vil man blive spurgt om hvilken relation man har til klubben. Vi godkender kun forældre med en direkte relation til klubben.

Ønsker I ikke, at der bliver optaget billeder/videoer af jeres barn til vores lukkede Facebookgruppe, bedes I rette henvendelse til Maria på mail: [email protected] som sørger for, at jeres barn ikke kommer med på nogen optagelser.

 

Kørselstilladelse

Klubberne i Gentofte har nogle busser til rådighed, som vi nogle gange låner når vi skal på ture ud af huset. Det er derfor vigtigt, at vi har en kørselstilladelse fra jer forældre, som giver adgang til, at klubbens personale må køre med jeres børn.

 

Retningslinjer for ture

På klubområdet er der ikke tilsynspligt med børn. Følgende er retningslinjer for hvordan vi på Skovshoved Fritidscenter gebærder os når vi er på tur med børnene.

Ture fra klubben slutter som udgangspunkt på Ordrup Station. Dvs. at børnene gerne må gå hjem herfra, uden yderligere aftale med forældre.

Der er altid mulighed for, at børnene kan følges hele vejen til klubben med personalet.

Særaftaler skal altid aftales med en forælder. Hvis vi er på tur et sted, hvor børnene ønsker at blive efterfølgende, f.eks. Tivoli eller andet, skal det aftales med en forælder. Ligeledes hvis børnene ønsker at gå hjem selv fra en anden station end Ordrup, skal det aftales med en forælder.

Klubben har ansvaret for de børn, som står på tilmeldingslisten til den pågældende tur. Dvs. at hvis vi møder klubbens børn ude i byen, er de ikke vores ansvar.

Ingen børn må gå alene på en tur. De skal altid gå min. 2 sammen, hvoraf den ene skal have en mobil, så der kan ringes til den voksne, som er med på turen, hvis der skulle opstå problemer.