Traditioner

På Skovshoved Skole er der i løbet af året forskellige traditioner, som vi altid glæder os til:

Morgensang
Hver tirsdag og fredag er der morgensang kl. 08:00 for alle skolens elever i aulaen. Fredagens morgensang er med lærerband. Til morgensang er det vigtigt, at alle hjælper med at holde ro. En god sang har størst magi, når den hviler på en pude af ro!

På ugens øvrige dage afholdes morgensang for hver afdeling for sig. Mandag indskoling, onsdag udskoling og torsdag mellemtrin. Det er en god idé at lære børnene sangene på forhånd. Orientering om dagens sang findes på Intra. Hvis nogle af klasserne vil optræde med et indslag, foregår det i de fleste tilfælde til afdelingernes morgensang.

Skolens fødselsdag
...er den 3. november. Det er forskelligt fra år til år, hvordan det bliver fejret. Skolen fylder 300 år i 2021.

Skolernes Motionsdag
Dagen ligger altid på fredagen før Efterårsferien (fredag i uge 41). Der er som regel de enkelte afdelinger, som arrangerer dagen. Det er forskelligt, hvad der foregår i indskoling, mellemtrin og udskoling.

Juletræ, Lucia og juleafslutning i kirken og i elevkantinen for medarbejderne
Juletræet opsættes i aulaen, så det står klar på den første skoledag i december måned. Det er Aud Bessesen (AU) som sørger for, at træet bliver pyntet.

Den 13. december er der Lucia-optog i forbindelse med morgensang. Det er 3. årgang som tilrettelægger og gennemfører.

På Skovshoved Skole er der tradition for at vi afslutter året i Skovshoved Kirke. Da vi ikke kan være der på en gang holdes arrangementet først for indskolingens børn og medarbejdere (0. til 3. årgang). Herefter for mellemtrin og udskoling.

Der er ligeledes tradition for på skolen, at vi inviterer medarbejdere og tidligere medarbejdere på Gløgg og æbleskiver i elevkantinen ved aulaen, når eleverne er gået hjem eller i GFO.

Skolekomedie
Siden 1956 har skolens elever på 8. årgang sammen med et dynamisk lærerteam spillet skolekomedie. Denne begivenhed indgår i elevernes valgfagsordning på udskolingen.

Den årlige udflugt til Bellevue Strand
Når 9. årgang er travlt optaget af afgangsprøverne tager alle vi andre på Bellevue Strand og bygger strandskulpturer, havfruer slotte o.a. Den sidste dag inden sommerferien udvælges de bedste kreationer og de bliver fejret ved den sidste morgensang.

Et af de seneste skud på stammen er vores elevkantine
For 21/2 år siden etablerede vi en elevkantine, der er drevet af elever og lærere på 7. årgang på faget Madkundskab. Tre gange om ugen serveres den mest saftige og frisklavede mad, man kan forestille sig. Maden fremstilles altid med en historie: Dansk Madkultur, Det asiasiske køkken osv.

Skolekoloni
Tilmelding til feriekoloni sommeren 2015 er nu åben.
Hvert år tager nogle af skolens lærere på koloni på en af kommunens mange vidunderlige kolonier, der ligger rundt i det ganske land.
Sommeren 2015 skal vi til Nordjylland - til Vesterhavsgården. Vi har udviklet vores hjemmeside så det er muligt, at tilmelde sit barn online.

På feriekoloniernes egen hjemmesiden kan du se film fra de tidligere kolonier - bl.a. fra Vesterhavsgården. Klik ind HER og se hvordan en uge på feriekoloni kan se ud.

Vi glæder os altid til endnu en skøn koloni.

Sommerafslutning 2015

Morgenbandet